Valentin-Gyurics Nikoletta

coach – mediátor – szociálpedagógus

ÍRÁSAIM

Egy kis olvasnivaló

Hogy segít a coaching, ha senki nem ért meg? – Esetbemutatás

Coaching előtt

Emőke nagyon szeretne jó anya, szuper feleség és kitűnő munkaerő lenni, mindent meg is tesz, hogy így legyen. Mindenkinek a kedvében jár, a gyerekek kedvencét főzi, a férjét is körülugrálja munkaidő után.

A közös vacsora és fürdés után ő még kitakarítja a házat, kimos egy adagot és összekészíti a reggelit. Fáradtan zuhan be az ágyba éjfél után. Másnap reggel ötkor kel, hogy mindenkit elindítson az iskolába, majd rohan, hogy időben beérjen a munkahelyére.

Egyszercsak azt veszi észre, hogy egyre türelmetlenebb, kiabál a gyerekekkel, a férje fejéhez vág olyan dolgokat, amiket azonnal megbán, folyamatosan kapkod, mégis elkésik a munkából, és nem is tud jól teljesíteni. Frusztrált, meg nem értett és boldogtalan. Úgy érzi, az egész világ összeesküdött ellene és senki nem érti meg.

Emőke rájön, hogy pont az ellenkező irányba tart, mint szeretne és mindenképp változást akar.

Coaching után

Utolsó mentsvárként elkezd egy coaching folyamatot nálam. Ráébred, hogy túl sok olyan dolgot vesz magára, amit nem kellene.

Megtanul priorizálni és a saját életéért felelősséget vállalni. Újra átgondolja a mindennapi teendőket, és pár hónap alatt több dolgon is változtat.

Rájön, hogy neki is kell töltődnie, hiszen üres kancsóból nem tud vizet adni… Elkezd sportolni, azt gondolja ez a kulcsa, hogy nyugodtabban viselkedik a gyerekekkel. A férjével figyelmesebb, meghallja, amit mondani szeretne neki. Ő, mivel újra fontosnak és szeretettnek érzi magát, szintén pozitív irányba változtat a viselkedésén. Egyre többet beszélgetnek és közelebb kerülnek egymáshoz, mint az utóbbi években gondolni merték volna.

Hétköznap már nem főz, a gyerekek az iskolában, a felnőttek a munkahelyükön esznek. A házimunkából minden családtag kiveszi a részét, beosztást is készítenek arról, kinek mi a dolga.

A munkahelyén is egyre több pozitív visszajelzést kap a kollégáktól és a feletteseitől.

Megfogalmazza, hogy kipihentebb, erősebb és boldogabb, mióta végigcsinálta a folyamatot, és imádja, hogy már vannak eszközei a nehézségek leküzdésére. Legközelebb, ha úgy érzi, összecsapnak a feje fölött a hullámok, már hamarabb jelentkezik, mert tudja, hogy akár egy alkalom is elég lehet útmutatásnak, hiszen az eszközöket már megtanulta.

Ha szeretnél olyan változásokat, mint Emőke, kérj időpontot coachingra bármelyik elérhetőségemen.

Ha még nem tudod, készen állsz-e a változásra, de nőként mégis szívesen szánnál pár órát arra, hogy töltődj és megtanuld beépíteni az öngondoskodást a mindennapokba, gyere és tarts velünk a Nőnapi workshop az önszeretet jegyében – illóolajokkal eseményen március 5-én Mosonmagyaróváron az ÉNIDŐ natúr Drogéia és közösségi tér szervezésében.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

LEGÚJABB BEJEGYZÉSEK

LEGÚJABB HOZZÁSZÓLÁSOK